Summa sidvisningar

30 augusti 2010

Saker man lär sig en måndag på IKEA

1. Att gå på IKEA utan barn är helt ny upplevelse. Man ska inte döma IKEA efter barnen. Jag gick där i lugn och ro och mätte och tänkte och klurade. Tog en grej. La tillbaka den. Ni vet. Vuxenhandlade.
2. En säng, ett skrivbord och en bokhylla samt en stor påse med lite ditt och datt får plats i en Renault. Om den är fantasifullt lastad. Och det var den. Den stora bristen var att jag inget såg åt höger. Å andra sidan tror jag inte det hände så mycket åt höger idag. Men för att kompensera bristen på höger körde jag jätte, jättefort så jag inte var ute så länge på vägarna.
3. Varorna som specificeras i punkt två kostade 1800 spänn. 
Slutsats: Bra måndag på IKEA.

Här gosar jag i 110 km/h med en säng. Samtidigt som jag fotograferar det hela.

29 augusti 2010

Ordning börjar med kaos

Som den mycket välrenommerade och kände kvasifilosofen, Jenny M Palm, sa en gång: Ordning börjar med kaos. Nu är det väldigt mycket det sistnämnda men inom ett par veckor eller så hoppas jag på det förstnämnda.
Barnarbete.




Det liknar ett sopberg, jag vet. Men vänta ni!

27 augusti 2010

Nu får det väl ändå vara nog

Jag är van vid att få märkliga jobberbjudanden från Söka-jobb-sajter som Monster och liknande. En gång tyckte de att jag skulle bli VD för Sparbanken i Karlstad, en annan ansåg de att jag var lämplig som grävmaskinist till Hässleholms vatten. Men det här? 

Kanske läge att byta profilbild. Denna kanske?

26 augusti 2010

Men så här kan man inte ha det

Mitt potentiella kontor bland ponnisar och äppelträd verkar inte falla ut så bra. Och så här ser mitt kontor (Läs: soptipp) ut:
Som alla vet så ska man ha alla handväskor slängda i en hög på golvet där man arbetar. Och alla de kläder som ska till UFF.
Vad i ...? Varför städar jag inte?


De här bokhyllorna lät min svärmor göra för  många år sedan. De stod ursprungligen i ett rum som var typ 50 kvadrat. Mitt är tio.
Stök och bök utan något system. Jag skulle ju ändå bara sitta här "så länge". Det är snarare "så jävla länge".
Vad ska jag göra? Om jag inte flyttar måste jag nog renovera. Förslag anyone?

Det var inte så konstigt att han började skriva skräck

Läser på Forbes om världens tio bäst betala författare (nej, jag har inte fått hybris, är bara nyfiken). Då fick jag för första gången, tror jag, syn på Dean Koontz. Och jag blev lite rädd.
Varför har han så konstigt huvud? Och vad har han gjort med sitt hår?
Eller är det håret som gör att huvudet ser konstigt ut?

På sin plats precis som vanligt

Jag hittade nässprayet! På sin plats. Bakom brödrosten. (Det kan rent av vara jag som är den skyldige. Men jag skyller på att jag inte kunde andas).

Allt jag begär är lite syre

Detta är min medicinlåda. Här finns botemedel mot i princip allting. Jag hade kunnat stuka armen, få allergiska chocker, astma, sårskador, mensvärk, magont, ögoninflammation, halsont ja, you name it. Men. Det enda jag begär att få nässpray så jag kan andas när jag jobbar. Och jag åkte personligen ner till ICA igår och köpte just nässpray och lika förbannat finns det inget idag. Snörvel!
Här finns allt. Förutom det enda jag behöver. Nässpray.

25 augusti 2010

NU har jag börjat på riktigt

Det har tagit en jävla tid. Drygt tre år för att vara mer specifik. Och jag är långt ifrån klar. Men jag har BÖRJAT SKRIVA PÅ MIN BOK. Alltså på riktigt börjat skriva, inte bara skriva ner intervjuerna.
Så. Kärleksfångar - en bok om kvinnor som faller för dömda män, är nu officiellt under produktion.

Onej vad jobbigt det blev nu

Fasen! Bara för skrev i mitt förra inlägg att jag inte har disciplin nog att skriva på min bok blev jag förstås hur sugen som helst på att skriva på den. Men istället måste jag göra briefer till amerikanska reportrar om flygmotorkomponenter. 

Sätt en deadline på mig tack

Jag har bra självdisciplin när det gäller att jobba hemifrån. Det förvånar nog en del, inte minst mig själv. Men det är så det är. Jag skriver de jobben jag har, lämnar dem i tid och gör det hyfsat bra. Tvätten får gärna svämma över och disken mögla. Det kan jag med lätthet bortse från.
Men. 
Jag är fruktansvärt usel på att göra saker jag inte måste göra. Det vill säga, uppgifter utan deadline. Jag skulle behöva en coach som håller ordning på mig. Jag raljerar inte nu, jag är helt dead(line) serious! Jag behöver någon som hänger över axeln och skriker till exempel "Nu jävla skriver du ihop din bok your lazy bitch".


Någon som känner sig manad att ta uppdraget?

24 augusti 2010

Bland det godaste som finns faktiskt

Hysteriskt goda. Och helt tillåtna. Förutom när man jobbar för de klibbar sönder hela världen.

Vill ha, vill ha, vill ha, vill ha

Det här uppdraget vill jag verkligen våldsamt gärna få. Inte för att jag har erfarenheten de eftersöker men jag inbillar mig att jag skulle ta talang för det. Den 3/9 är sista ansökningsdagen. Håll tummarna!

Hemmakontorets fördelar och nackdelar

Det finns fördelar med att jobba hemifrån, det gör det verkligen. Man finns alltid på plats, nära till både skola och dagis om något skulle hända. Finns det inget att göra kan man roa sig med tvätthögen och ungarnas kaos på rummen. Men det finns uppenbara nackdelar också. Som detta till exempel:



Ungarna plockade åt sig de pennor de behövde. Jag fick ha kvar en uttorkad tuschpenna.

23 augusti 2010

Hej jag heter Jenny och jag är tjock

Jag tog ett litet avbrott i göra-kontaktrapport-till-kund-skrivandet och sprang iväg till Viktväktarna. På den positiva sidan återfinner vi en viktminskning på 1, 7 kilo (hur nu det är möjligt) och på den negativa sidan återfinner vi det faktum att jag fortfarande behöver vara 188 cm lång för att definieras som normalviktig. Det  fattas bara 19 cm.

Nämen åh, vilket bra val

Flygrapporten fick vänta. True Blood måste väl prioriteras?

Typsnitt, typsnitt min arvedel

Jag är medveten om att det är väldigt många olika typsnitt i den här bloggen. Det beror inte på medvetna val utan uteslutande på okunskap.

Existentialism - the Landvetter version

Enligt Wikipedia innebär existentialismen att "människan definierar sig själv genom sina handlingar, och består i inget annat än handling. Genom personliga val väljer hon sin egen och andras moral, men detta får betydelse först efter handlar (eller icke-handling). Så. Dagens existentialistiska beslut på hemmakontoret i Landvetter är som följer:


Snygge-Skarsgård i True Blood?
Eller:
National  research agenda för flygindustrin?

22 augusti 2010

Jag kan ha blivit med kontor

I fönstret till höger på andra våningen ligger ett kontor som ev kan bli mitt. Ligger fem minuter från huset om jag cyklar, 15 om jag går. Nu är det lägenhet som ingen bor i. Tanken är att det ska sitta några olika små firmor. Liksom världens minsta företagshotell.  Här skulle jag ha utsikt över hästhagar och äppelträd. Vore inte det jäkligt nice?