Summa sidvisningar

11 december 2010

Alla fundamentalistiska viktväktare, personliga tränare och andra hälsofreak, blunda nu

Receptet på världens godaste päron paj, Evas päronpaj.
Pajskal:
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
175 g smält smör

Fyllning:
4-5 riktigt mogna päron, eller burkpäron, väl avrunna
1 burk creme fraiche (fullfett)
2-3 matskedar vaniljsocker (OBS! Det är matskedar, inte teskedar)
Citronsaft
3-4 äggulor

Gör så här:
* Sätt ugnen på 200 grader
* Blanda de torra ingredienserna
* Häll på det smälta smöret och blanda väl
* Tryck ut pajdegen på en plåt (med höga kanter)
* Skala päronen och halvera dem
* Lägg päronhalvor på pajdegen och droppa lite citron på varje.
* Blanda creme fraiche, vaniljsocker och äggulor och häll mellan päronen i formen.
* Grädda i 200 grader i 25-30 minuter
* Servera ljummen eller kall med glass eller vaniljsås

Inga kommentarer: