Summa sidvisningar

20 februari 2011

Om kettlebell: Övertygat positiv (och lite sur på mig själv att jag inte testat tidigare)

Så, nu var det gjort, en timmes kettlebell. Jag fegade lite visade det sig när passet var slut, hade gott kunnat ta tyngre tyngder. Men det är ju väldigt svårt att veta första gången man är på ett pass. Körde med fyra kilos men kunde lätt kört genomgående på åtta. Och jag är inte särskilt stark.
Vad gjorde det så bra då? För det första gillar jag när man styrketränar men får kondition på köpet, och det får man här. Dessutom gillade jag de här mer böljande, mjuka rörelserna istället för korta hårda som man normalt kör på gymet till exempel. Det är jobbigt som satan. Det går inte säga det på något annat sätt och jag kommer ha sjuk träningsvärk i ryggen i morgon.
Men, som sagt, me like. Ska köra det nästa söndag med.

2 kommentarer:

stort och smått sa...

Vad kul det låter! Undrar när jag vågar ta i med min arm???!!! När jag övat upp lite styrka i den, kanske? Får ta mig i kragen tror jag - jag vill och MÅSTE komma igång med styrketräning snart!

Jenny M Palm sa...

Det är för jäkla bra, säger jag dig! Har varit två gånger nu och sist kombinerade jag det med Body balance, vilket motade bort den värsta träningsvärken. Riktigt bra!