Summa sidvisningar

21 oktober 2011

ÄLSKAR!

Har knallat omkring i Rom i fyra dagar och sett varenda monument som finns att se och har ätit mig igenom halva stan.
Kan vara en av världens häftigaste städer.
MÅSTE-SAKER i Rom: promenera, äta mat och dricka kaffe och vin, samt se Colosseum och St Peterskyrkan.
UNDVIK-SAKER i Rom: åka buss.

Colosseum by nite.

Obeskrivligt god middag.

Liten, liten kaffe och stor, stor konjak.

Detta låg under mark förr och i golvet fanns luckor där man (Läs: slavar) hissade upp djur för hand, typ elefanter. Allt för att de 50 000 besökarna på Colosseum skulle kunna underhållas.

Mer Colosseum.

Att vara i fotbollstokiga Italien på en irländsk pub borde väl borga för hysterisk Champions Leaguestämning? Icke. Den här lille plutt-teven gav inte mycket till anda!

Vi ramlade in på St Petersplatsen mitt under en mässa som hölls av the Pope himlself. Och trots att han är ett stockkonservativt arsle så var det häftigt att vara med om det.

Jag är ateist in till benmärgen men började grina så fort jag kom innanför porten till St Peterskyrkan. Att den här byggnaden är skapad av mänskliga händer trotsar allt förnuft. Sagolikt, ljuvligt vacker och resans absoluta höjdpunkt. Sunkig bild, dock.

Mer St Peters.

Och ännu mer.

Tvära kast. (Och varför just den här bilden blev uppåner har jag ingen aning om). Från andliga upplevelser i Vatikanen till bärs på Spanska trappan.

Nam!

Mer nam.

Och lite Fontana de Trevi.

Jag gjorde misstaget att beställa two large beers. Fattar ni vilka öl? Jag fick använda båda händerna för att orka lyfta den från bordet. Men så kostade en också 130 spänn.

En mysig trattoria i stadsdelen Trastevere - med budskap på köpet.

Är jag sugen på vin? Kaffe? Sött? Jag klurade och klurade och kom fram till att det nog var bäst att satsa på alla tre. Det gjorde jag rätt i.