Summa sidvisningar

28 oktober 2011

Det går inte att fråga tillräckligt många gånger

Som sagt, Rom är en ljuvlig stad - så länge du inte åker buss. Vi skulle till en stadsdel som heter Trasetvere och fick reda på att dit kommer vi med buss H som går från hållplats M. Vi går dit och ser uppskattningsvis 213 stycken buss 64 passera. Sen kommer det en buss som det står Desposito på. Typ, out of traffic, tänker vi. Men jag går fram och frågar och får till svar att jo, detta är H som går till Trastevere. Vi hoppar på (med 14000 andra människor) väntar i fem minuter och börjar just undra varför vi aldrig åker när plötsligt alla går av igen. Vi med. För att två sekunder senare gå på exakt samma buss. Varför alla gick av och på samma buss, fick vi aldrig någon förklaring till.

Och när vi skulle hem tog vi ta flygbuss till flygplatsen. Det var lätt kaotiskt, med folk som yrade runt och inte visste vart de skulle. Jag frågade vilken som var bussen till Ciampino, blev visad en och maken lastade på alla väskor. Vis av tidigare erfarenheter frågade jag ännu en gång, och fick då svaret att nej, detta var inte alls bussen till flygplatsen. Gastade till maken som inte bara fick lasta ur våra väskor utan alla andras också eftersom våra låg längst in. Och så kutade vi iväg till en annan buss som skulle ta oss rätt.

Med tanke på att klockan var halv fem på morgonen så kan ni kanske tänka er pulsen vi hade när vi väl landade på rätt buss?

1 kommentar:

Anonym sa...

Pulserande puls.