Summa sidvisningar

30 januari 2011

Nu sätter jag ner foten

Precis som den här bloggen (som för övrigt är galet underhållande) tycker jag att det räcker nu. Jag säger upp prenumerationen på sambandet "handling får konsekvens". Det finns så många trista exempel på att den devisen inte är helt okej. För hur man än gör med handlingen blir konsekvensen aldrig riktigt lyckad.
De klassiska handlingarna som ger trista konsekvenser känner vi förstås till, "jag ska bara ta en enda godis" (mohahahaaaa!), dricka rödvin á la "tänk om allt vin tar slut i morgon och jag inte dricker tillräckligt idag?"-principen, eller ta den där extra portionen käk bara för man gillar smaken i munnen.
Men.
Det finns även goda handlingar som kommer tillbaka och biter en i arslet.
Handling: träna spinning i en timma med påföljande styrketräning
Borde-bli-konsekvens: Jenny skitsnygg med stans muskler och en kropp som sitter som en smäck i medium och som alla vänder sig efter och tänker, jävlar, vilken brud.
Faktisk konsekvens: Jenny, går som en krum 98-åring med nyopererad höftledskula och som alla vänder sig efter och tänker, stackars sate, för jag har dessutom inte kunnat mejka mig eftersom träningsvärken hindrar mig från att lyfta händer så högt som upp till ansiktet.
Livet är helt enkelt inte rättvist.

2 kommentarer:

Z sa...

Livet är rättvist. Det tar bara ett tag innan den visar sig vad gäller träning. Bara påt igen så kommer träningsvärken att släppa!

Jenny M Palm sa...

Okej dårå:-)