Summa sidvisningar

25 juli 2011

Jag får fortfarande magsår av att tänka på det

Ellen på Fräsigt skriver om en gång då hon nästan missade planet och fick lubba som en tok genom Schiphol, vilket osökt fick mig att tänka på när jag nästan gjorde det samma när jag skulle från Frankfurt till Kazakstan. Vi kom från Götet till Frankfurt tidigt på morgonen, kanske halv tio, och så fort vi landade så kollade jag från vilken terminal och gate nästa flyg skulle gå från och konstaterade att vi var helt nära. Vi hade gott om tid på oss, flera timmar, och vi käkade och tog ett par öl och när det var 45 minuter kvar gick vi mot gaten. Jag slank in på toan och när jag kom ut igen ser jag fotografen komma mot mig med utslagna armar och säga "Det är inte gate C42, utan 46". Okej, sa jag, det måste ju ligga i närheten och vi började kolla på en karta.

För att upptäcka att gate C46 inte existerar.

Vi hade båda två lyckats att titta på SEAT istället för GATE. Vad ger ni mig för den då? Plötsligt börjar avgångstiden kännas hotande nära och vi inser att vi måste kuta genom hela förbannade Frankfurts flygplats (en av Europas största) för vi var inte ens på rätt terminal.

Flåsande kommer vi fram till gaten, ser att bussen till planet väntar på oss och att personalen är sur som ättika och fräser fram: Nästa gång ni ska åka till Kazakstan så kanske ni kan vara ute i bättre tid? Ni har trots allt varit här hela förmiddagen.

F´låt, goa frun. Verkligen f´låt.

Jag kan fortfarande få mardrömmar av att tänka på att behöva ringa hem till redaktören och säga att det ingen reportageresa blir för vi missade planet.
*magsår*

4 kommentarer:

Sus sa...

Fniss...jag har själv kubbat genom Schipol en gång. För att sedan åka till fel flygplats och komma tre timmar sent till Prag. Men det var ju bara semester...
Men Kazakstan vill jag inte åka till.
Och vad skönt att du tänkte på mig då du kutade efter vin!

Det förtjänar en plats i min rollista =)

Jenny Palm sa...

Gah! Det låter hemskt dramatiskt! Vi kom ju trots allt fram:-)

Åh, det var så lite det där med vinet. Faktiskt nästan ingen uppoffring alls!

Fräsigt! sa...

GAAAAAAAAAAAH. Fan vad vedervärdigt. Magsår. //Ellen

Jenny Palm sa...

Ellen, ja. Vedervärdigt är ordet!